Čangpeng Žao, generalni direktor vodeće kompanije za razmenu kriptovaluta Binance, kaže da će cena od 16.000 dolara po bitkoinu biti „uskoro“, u tvitu objavljenom 1. novembra. Žao objašnjava da su predviđanja cena jednostavna, ali teško je utvrditi pravo vreme. 

Rekao je:

„Lol, predviđanja cena su laka. Teško je biti u pravu u pogledu vremenskog perioda. Uskoro ćemo videti 16.000 dolara. 1,4 milijarde ljudi rade na tome."

Poruka je bila odgovor na tvit drugog korisnika koji je naglasio da će se predviđanje anonimnog korisnika '4chan' koji je predviđao da će cena bitkoina dostići 16.000 dolara do kraja oktobra pokazati kao pogrešno. To predviđanje takođe je navodi da će BTC u prvom kvartalu naredne godine dostići 29.000 dolara, 56.000 u trećem kvartalu 2020. i 87.000 dolara u četvrtom kvartalu 2020.

U isto vreme, druga predviđanja su zapravo manje skromna. Džon MekAfi, na primer, nedavno je udvostručio svoju pretpostavku da će bitkoin do 2020. godine vredeti 1 milion dolara, tvrdeći da će sledeći rast cena biti podstaknut njegovim nedostatkom u ponudi.

Kako je izvestio Cointelegraph, Bitkoin mreža je prošlog meseca emitovala 18-milioniti BTC, što znači da samo 3 miliona BTC-a još nije u opticaju.

Binance DEX je DEX koji ima najveći obim trgovine

U međuvremenu, Žao je juče tvrdio da Binance-ov blokčein decentralizovane berze (DEX) Binance Chain ima najviši obim trgovanja među DEX platformama. Rekao je:

„Najveći DEX po obimu trgovanja na svetu. Biće potrebno još vremena za usvajanje.“

Najnoviji podaci koje je Binance objavio pre nekoliko nedelja otkrivaju da je Binance Chain, blokčein koji omogućava rad DEX platforme, u to vreme izvršio više od 26 miliona transakcija koje su podnete sa oko 290 hiljada adresa.

Kako je juče Cointelegraph izvestio, konkurentski DEX Dolomite koji ne pruža kastodi usluge je objavio da će 8. novembra dodati trgovanje na margini sa ‘stop-loss’ nalozima.