Bitkoin (BTC) je ponovo dostigao nivo od 13.000 dolara 10. juna, a pozitivno raspoloženje na tržištu u 2019. je obezbedilo nove razloge da se hodleri raduju.

Market visualization

Vizualizacija tržišta zahvaljujući Coin360

Podaci sa Coin360 su pokazali da je BTC/USD par dostigao nivo od 13.130 dolara na početku trgovanja u sredu i tako ponovio rast od 1.000 dolara za 24h.

Proteklih dana je bilo iznenađenja na tržištima. Analitičari su upozoravali da bi korekcija trebalo da bude postavljena nakon što se bitkoin zatvori ispod 11.450 dolara.

Bitcoin 7-day price chart

Grafikon sedmodnevnog kretanja cene bitkoina. Izvor: Coin360

Sada je raspoloženje u porastu, a redovni komentator Džoš Rejdžer je usresređen na cenu bitkoina na kraju jula kao značajni kriterijum za dalje kretanje cene bitkoina.

“Kraj meseca je za nekoliko nedelja i tada niko neće moći da ospori pozitivan trend na tržištu ukoliko na zatvaranju bitkoin bude iznad 13.863 dolara”, napisao je na Tviteru nakon što je bitkoin ponovo probio nivo od 13.000 dolara.

“Ako posmatramo u dužim vremenskim okvirima, biće nam jasnije da na gore nema otpora, samo podrška [.] Odbrojavanje do 31. jula.”

U vreme pisanja vesti, BTC je pao nešto niže i kreće se na nivou oko 12.950 dolara. Rast na nedeljnom nivou sada iznosi 12,9%, dok su u proteklim mesecima investitori zabeležili rast od 68%.

Nove cene se podudaraju sa podacima koju pokazuju da je rizik za ulazak SAD u recesiju najveći od finansijske krize 2008. godine. Alarmantna saznanja su se pojavila zahvaljujući novinaru Blumberga Trejsi Alovej, koja je predstavila podatke Indikatora recesije Njujorškog Fed-a.

Bitkoin je u međuvremenu ponovo zabeležio rekordi udeo na tržištu kriptovaluta od 65,1% - brojka koja nije viđena od aprila 2017. godine. 

Altkoini su bili u crvenom u sredu, skoro svi su pretrpeli gubitke jer je sva pažnja usmerena na bitkoin.

Itirijum (ETH) je pao za 2,3% na 309 dolara, dok su i drugi izgubili slične iznose. Izuzetak je Bitfinex-ov unus sed leo (LEO) token, koji je bio u plusu nekoliko procentnih poena. Tezos (XTZ) je takođe bio bolji od većine.

Ether 7-day price chart

Grafikon 7-dnevnog kretanja cene itera (ETH). Izvor: Coin360

PRATITE  VRHUNSKA KRIPTO TRŽIŠTA U RELANOM VREMENU OVDE