Izvršni direkot Galaxy Digital-a i zloglasni pobornik bitkoina Majkl Novograc kaže da je tržište kriptovaluta doživelo “umor od prodaje” i ponovo naglašava svoje verovanje da su cene stigle do dna (bottom), prenose razni mediji u petak, 21. septembra.

Kao deo svog govora za Yahoo Finance-ov drugi “All Markets Summit,” Novograc, koji je prošle nedelje izjavio da su kriptovalute dostigle svoj minimum, je rekao da pad cene bitkoina tokom godine pokazuje novonastalu stabilnost u ceni.

“Bitkoin je održao cenu na nivou od 6.000 dolara. Jeste manje od svog maksimuma, ali se uspostavio kao sredstvo očuvanja vrednosti,” rekao je publici u svom govoru, a prenosi Rojters, dodajući:

“Mislim da se institucije okreću investicijama. Neverovatno je šta se sve desilo.”

Bitkoin kao i ostali veći novčići beleže rast u petak posle nedelje mirovanja, dok BTC/USD prelazi 6.700 dolara.

Cena itirijuma se povećala za skoro 11% za 24h, dostignuvši nivo od 230 dolara prvi put od 6. septembra.

Novograc povezuje trenutno stanje akcija kanabisa sa stanjem bitkoina i itirijuma u 2017. godini.

“Cene akcija kanabisa su trenutno kao cene bitkoina i itirijuma u decembru prošle godine”, prenosi CNBC, predviđajući “nagli rast” ovog tržišta.

U četvrtak, 20. septembra, američki regulatori su ponovo odložili odluku o bitkoinovoj ETF aplikaciji od strane VanEck-a i SolidX-a, dok je cena počela da raste posle objave ove vesti.


 

Pripremio: Stevan Kostić