Robert Slajmer iz Fundstrat Global Advisors-a govorio je za CNBC u četvrtak, 7. juna, o njegovom mišljenju da je bitkoin (BTC) spreman za oporavak u bliskoj budućnosti.

Za vreme objašnjavanja cene bitkoina, Slajmer je rekao da veruje da će “bukvalno u narednih nekoliko dana doći do veoma bitnih nivoa cena za bitkoin.” Iako cena bitkoina u maju nije uspela da ostvari očekivani oporavak -  koji je predvideo Tom Li iz Fundstrat-a - Slajmer primećuje da je dugoročni trend cene bitkoina tehnički i dalje u porastu sa 9.500 dolara kao kritičnom tačkom.

Prema Slajmeru, bitkoin je sada spreman da se "suprotstavi opadajućem trendu":

"Kada razmislimo o tome šta je sve potrebno da se povrati vrednost obveznica, tržišta, kriptovaluta, prvo je potrebno da se stabilizuje na najnižoj tački, onda je potrebno da se preokrene kroz taj trend rasta ili pada, a onda je potrebno da taj trend postane pozitivan. Dakle, imamo prvi korak."

Slajmer je napomenuo da postoji puno onih koji predviđaju pad cene na 5.000 dolara ili 3.000 dolara, ali Slajmer veruje da će se bitkoin oporaviti ako pređe nivo od 7.800 dolara.

Uprkos neuspelom oporavku, Tom Li je u maju izjavio da još uvek ostaje pri mišljenju da će bitkoin do kraja godine dostići vrednost od 25.000 dolara.

Bitkoinom se trenutno trguje sa oko 7.592 dolara, što je smanjenje za skoro 1,5% u toku perioda od 24 sata do vremena pisanja.

 

Pripremio: Aleksandar Bondžulić