Bitkoini ukradeni u haku Binance-a premešteni na sedam adresa

Sredstva ukradena tokom jučerašnjeg haka kripto berze Binance su premeštena na sedam adresa, prenosi kripto medij The Block 9. maja.

Ovaj hak rezultiralo je krađom oko 7.074 bitkoina (BTC) - vrednih skoro 42,8 miliona dolara u vreme pisanja - iz onlajn novčanika berze. Transakcija je imala 44 autputa, od kojih je 21 izvornih SegWit adresa, a na te adrese je poslato 99,97% sredstava.

Prema The Block-u, sredstva iz te 44 adrese su, kako se izveštava, od tada prebačena na sedam adresa, od kojih šest ima 1.060,6 BTC-a, dok dok na jednoj od njih ima 707,1 BTC. Ranije, firma za borbu protiv pranja novca i finansiranja terorizma Confirm je potvrdila da je njena analiza pokazala kako je 1.227 BTC premešteno na dve nove adrese, od kojih jedna ima 707 novčića, a druga 520.

Direktor Binance-a Šangpeng Žao juče je posvetio svoju diskusiju na Tviteru problemima zajednice nakon haka, i razgovarao o ideji reorganizacije bitkoin blokčeina.

Kako je juče saopštio Cointelegraph, osam osoba je uhapšeno u Španiji zbog navodne šeme pranja novca koja uključuje kriptovalute.

Ranije ove sedmice, poznati američki ekonomista i dobitnik Nobelove nagrade Džozef Štiglic ponovio je svoj negativan stav prema kriptovalutama, navodeći da misli da "ih treba ukinuti".