Sredstva ukradena tokom jučerašnjeg haka kripto berze Binance su premeštena na sedam adresa, prenosi kripto medij The Block 9. maja.

Ovaj hak rezultiralo je krađom oko 7.074 bitkoina (BTC) - vrednih skoro 42,8 miliona dolara u vreme pisanja - iz onlajn novčanika berze. Transakcija je imala 44 autputa, od kojih je 21 izvornih SegWit adresa, a na te adrese je poslato 99,97% sredstava.

Prema The Block-u, sredstva iz te 44 adrese su, kako se izveštava, od tada prebačena na sedam adresa, od kojih šest ima 1.060,6 BTC-a, dok dok na jednoj od njih ima 707,1 BTC. Ranije, firma za borbu protiv pranja novca i finansiranja terorizma Confirm je potvrdila da je njena analiza pokazala kako je 1.227 BTC premešteno na dve nove adrese, od kojih jedna ima 707 novčića, a druga 520.

Direktor Binance-a Šangpeng Žao juče je posvetio svoju diskusiju na Tviteru problemima zajednice nakon haka, i razgovarao o ideji reorganizacije bitkoin blokčeina.

Kako je juče saopštio Cointelegraph, osam osoba je uhapšeno u Španiji zbog navodne šeme pranja novca koja uključuje kriptovalute.

Ranije ove sedmice, poznati američki ekonomista i dobitnik Nobelove nagrade Džozef Štiglic ponovio je svoj negativan stav prema kriptovalutama, navodeći da misli da "ih treba ukinuti".