Bitkoin (BTC) je premašio milion dnevno aktivnih adresa 14. juna, prema veb-sajtu za blokčein statistiku CoinMetrics.

Tviter korisnik Kevin Ruk istakao je trenutni broj dnevno aktivnih ‘on-chain’ adresa 15. juna, što je rezultiralo mešovitim reakcijama zajednice. Na primer, jedan korisnik Tvitera je naveo da su "upotreba i trgovanje različite stvari".

Drugi korisnik pripisuje trenutni broj on-chain transakcija tzv. mikserima (coin mixer), ali nije primetio da čak i ako je povećanje upotrebe miksera razlog povećanja broja aktivnih adresa, to bi i dalje značilo da više ljudi koristi bitkoin. Neki od njih tvrde da bitkoin samo priprema plodno tlo za glasine o Fejsbukovoj kriptovaluti i blokčeinu Libra. Jedan korisnik je rekao:

"Mi samo zagrevamo sedište za Libru."

Drugi korisnik izrazio je zabrinutost da se usvajanje bitkoina zapravo smanjuje, kako je Cointelegraph objavio u avgustu prošle godine:

"Da, toliko se koristi da se usvajanje od strane trgovaca... smanjuje."

Kako je ranije objavio Cointelegraph, JPMorgan Chase smatra da se bitkoin industrija značajno promenila od 2017. godine, navodeći porast institucionalnih interesa i veliki obim transakcija bitkoin fjučersa.

Prošle sedmice, zvanični Tviter nalog Coinbase Custody-a, firme za čuvanje kriptovaluta namenjene institucijama, otkrio je da poseduje 1,3 milijarde dolara imovine pod zaštitom i očekuje da će uskoro dosegnuti 2 milijarde dolara.