Inicijalna ponuda novčića za finansiranje rudarskih operacija Čendler Gua, koje bi dale podršku Bitcoin Unlimited-u, je ukinuta.

Prema izveštajima, EXX/XBTC inicijalna prodaja novčića (ICO) za najveći globalni projekat u istoriji Itirijum Klasika je prekinut zbog nemogućnosti postizanja postavljenog cilja. Dostignuto je tek 16,47% ciljanog rezultata.

Sva sredstva koja su do sada (oko 33 miliona jena) generisana će biti vraćena na račune pošiljaoca.

Ovo se događa nakon druge faze ICO koja je počela 9. marta i završila se 8. aprila.

Procesorska snaga za BU

Prvobitna ideja je bila da se preuzme deo procesorske snage od oko 50 petaheša (oko 1,5% mreže) od vodećeg bitkoin rudara BW.com i dodeli novom X-Pool-u koji bi usmeravao svoju procesorsku snagu Bitcoin Unlimited-u.

XBTC novčić, stvoren pomoću Itirijum Klasik Blokčeina, je sklopljen tako da u opticaj bude pušteno 21 milion kako bi se ispunio Guov plan da prikupi 12 miliona ETC-a inicijalnom prodajom novčića kako bi povećao stopu procesorske snage pula na oko 100 do 120 petaheša. Time bi povećao udeo od 3-4% na mreži i generisao 67 bitkoina dnevno, navodi se na sajtu ICO-a.

Iznenađenje

Međutim, pošto je objavio 21. marta da će iznenada glasati za BU sa ukupnom procesorskom snagom svog pula, nekoliko stvari nije jasno. Naročito su zbunjeni oni koji su Gua smatrali velikim sledbenikom kriptovalutne revolucije.

Drugi su u njemu videli osobu koja bi mogla da obnovi tako potrebno poverenje u bitkoin podržavajući BU, za razliku od Bitcoin Core podrške SegWit protokolu.

Oni tumače njegov stav kao način na koji Gu iskazuje svoje mišljenje javno i podupire ga procesorskom snagom usred podele u Bitkoin zajednici oko pitanja skalabilnosti.

Interesi

Gu ima veliki interes u Itirijum Klasiku (ETC) pošto je ponudio kapital ETC startapu koji radi sa protokolom.

Gu je pokrenuo ICO za finansiranje kineske menjačnice ETCwin i prikupio 1.769 BTC (oko 2,2 miliona dolara u vreme pisanja teksta).

EXX, koji se ranije suprotstavio Guovoj otvorenoj podršci BU govoreći da je to lično mišljenje pošto njihov pul nije glasao ni za BU ni za SegWit, je potvrdio da prekida projekat EXX/XBTC zbog “nekontrolisanih faktora”.