Spenser Bogart, partner u Blokchain Capital-u, je uporedio bitkoin (BTC) sa “tinderbox-om “ i rekao da cena može dodatno da poraste iz više razloga, prenosi CNBC 26. jula.

Govoreći za CNBC-ov Fast Money, Bogart, koji je čest komentator na ovoj mreži kada su u pitanju kriptovalute, je zauzeo optimističan stav prema rastu cene za razliku od pre par nedelja kada je cena bitkoina bila oko 6.000 dolara.

Bogart predviđa da bi “cena mogla znatno da poraste iz više razloga”, dodajući:

“Bitkoin je trenutno kao vrsta tinderbox-a, samo je pitanje vremena kada će se cena povećati.”

Bogart-ov optimizam doprinosi trenutnom stanju na tržištu koje se dodatno popravilo zbog rasta cene bitkoin od 33% ovog meseca, dok se veći deo ovog rasta desio u proteklih deset dana.

U trenutku pisanja ove vesti, BTC/USD par je trgovao na oko 8.233 dolara prema Cointelegraph-ovom cenovnom indeksu.

Kao i mnogi drugi komentatori, Bogart je naglasio potencionalnu regulaciju bitkoinovog fonda berzanskog indeksa (ETF), geopolitičke i makroekonomske “tenzije” i veliko interesovanje za primenu blokčeina u velikim sistemima za plaćanje kao što su MasterCard u julu.

Uprkos najavama da će ETF biti odobren tek u septembru ili čak i kasnije, Bogart je rekao da njegov nedefinisani status ne može da traje zauvek.

“Mačka je puštena iz džaka i ove inovacije će otići na druga mesta ako SEC (američka Komisija za hartije od vrednosti i berze) ne promeni svoje mišljenje” rekao je Bogart za CNBC-ove novinare.


 

Pripremio: Stevan Kostić