Južnoj Koreji će biti potreban bitkoin (BTC) kada se razviju njegove još neotkrivene mogućnosti primene, rekao je Andreas Antonopulos na tekućoj Deconomy konferenciji u Seulu 4. aprila.

Tokom govora na konferenciji, proslavljeni bitkoin predavač i preduzetnik predviđa fundamentalnu promenu prisustva bitkoina na svetskoj sceni.

Najveća kriptovaluta će uzurpirati trenutni fiat bankarski sistem, rekao je Antonopulos, ali tek nakon razvoja sledeće generacije slučaja upotrebe će se javiti globalna potreba da bitkoin bude korišćen od strane prosečnih potrošača.

“Ono što radimo ovde danas, jeste pokušaj da simuliramo postojeći sisitem sa manje posrednika i centralizacije, tako da možemo brzo da proširimo i pokrenemo primene koje su apsolutno nemoguće sa trenutnim centralizovanim finansijskim sistemom”, sumirao je Antonopulos i dodao:

“A tada, i samo tada, će stanovnicima Koreje biti potrebna kriptovaluta.”

Antonopulos je naglasio činjenicu da, za razliku od utopijskih vizija budućnosti, sadašnja upotreba kriptovalute ostaje ili kao hobi ili kao rezultat razočaranja u banke.

U ovom trenutku, samo mali deo potrošača koristi bitkoin: to je logično, kaže on, s obzirom na sveukupnu poteškoću kripta i tehničko znanje koje je potrebno za uspešno skladištenje i obavljanje poslova.

Kriptovalute i otvoreni blokčeinovi "samo se usvajaju na mestima gde je nestabilnost sadašnjeg finansijskog sistema toliko ekstreman da su ljudi prinuđeni da koriste nešto što je teško razumljivo, komplikovano za skladištenje, sa veoma loše dizajniranim aplikacijama i sa veoma teškim izrazima", rekao je.

Ipak, s napretkom koji je u toku, bitkoin je barem postavljen da preuzme postojeće platne sisteme kao što su Visa i MasterCard, po njegovom mišljenju.

"Mi smo spremni da postignemo deset hiljada puta veći kapacitet", dodao je Antonopulos, ponovivši nalaze iz izveštaja o bitkoinu kao budućnosti plaćanja koji je objavljen ranije ove nedelje.

Kako je preneo Cointelegraph, rešenja za skalabilnost bitkoina bi trebalo da pomognu da se dovede do statusa najistaknutijeg svetskog platnog sistema za samo deset godina, pokazalo je istraživanje softverske kompanije DataLight.