Direktor Bitcoin.com-a Rodžer Ver je rekao da će njegova firma možda pokrenuti ICO s obzirom da je otkrio novu alatku koja dozvoljava programerima da izdaju tokene na blokčeinu bitkoin keša, stoji u videu objavljenom 11. avgusta.

Zajedno sa jednim od vodećih programera Bitcoin.com-a Korbinom Fraserom, Ver je nagovestio u videu dolazak Wormhole Cash protokola, koji dozvoljava kreiranje tokena na bitkoin kešu.

“Kako god bilo, ICO projekti i CryptoKitties najverovatnije dolaze na bitkoin keš u bliskoj budućnosti”, rekao je Fraser na šta je Ver odgovorio:

“Najverovatnije dolaze i na Bitcoin.com. Razmišljali smo o sopstvenom ICO-u za igrice na platformi; možda ćemo izdati token i plaćati dividende ili koristiti deo novca… kako bi otkupili tokene na otvorenom tržištu.”

Lansiranje Wormhole-a dolazi dok operacija za rudarenje Bitmain, koji zajedno sa Bitcoin.com čini glavne zagovornike bitkoin keša, nagoveštava planove za održavanje IPO projekta.

Kako prenose mediji, ovo bi moglo da olakša finansijsko stanje Bitmain-a, koji se odrekao bitkoina u korist bitkoin keš tokena prošle godine.

Ovaj potez se činio kao loš po Bitmain, koji je izgubio dosta sredstava usled pada cene bitkoin keša tokom 2018 godine.

“Prema proveri Bitmaina pre IPO-a, oni su prodali većinu svojih bitkoina u zamenu za bitkoin keš. Po ceni od 900 dolara za bitkoin keš, oni su izgubili pola milijarde dolara u poslednja 3 meseca”, piše u postu na Tviteru koji je objavio Blockstream-ov direktor za sigurnost Samson Mou 11. avugsta.

 

Pripremio: Stevan Kostić