Berza kriptovaluta Bitfinex je tiho pretvorila svoju platformu u klub za privatne članove - od novih korisnika se trazi “pozivni kod” pri otvaranju računa. Međutim, u Kafkijanskom obrtu, berza nije pružila nikakve informacije o tome gde se može dobiti kod.

Kada novi korisnik pokuša da se registruje na sajtu, prikazuje se polje “pozivni kod” koje je, prema opisu, dodato “zbog izuzetne potražnje”.

Pošto je berza iznenada počela da zahteva “pozivni kod” bez ikakvog zvaničnog saopštenja, zbunjeni korisnici preko Reddit-a žele da dođu do informacija kako dobiti kod.

Jedan preduzetnički korisnik je čak stvorio veb lokaciju koja obećava objavljivanje Bitfinex pozivnih kodova čim se pojave, u međuvremenu pruža referalni kod za alternativne berze.

Od kada berza zahteva pozivni kod, nije bilo jasnih naznaka da je ijedan novi korisnik registrovan.

Problemi sa BitFinex-om

Zbog ogromnog rasta cena bitkoina i altkoina, berze su doživele veliki priliv potrošača u prostor kriptovaluta po drugi put ove godine.

Izgleda da su zamršene berze još uvek nesposobne da se izbore sa potražnjom uprkos izveštajima o infrastrukturi i poboljšanju ljudskih resursa. Bitfinex je dao oglas da traži osoblje od 15. decembra, pozivajući se na pomoć za “stvaranja najinovativnije vodeće berze u industriji”.

Prema njihovom Twitter-u, Bitfinex se trenutno suočava sa obimnim Ddos napadom na svojim serverima.

Prošle sedmice, berza je upozorila korisnike o koordinisanoj telefonskoj prevari. Cilj prevare je bio da se od potrošača izvuku informacije vezane za njihove naloge. 

Pripremio: Nenad Ćurčić