Berza kriptovaluta Bitfinex i njen ogranak Ethfinex dodali su podršku za četiri nova “stablecoin-a”, podržanih američkim dolarom, prema blog postu od 4. decembra.

Prema najavama, obe berze su uvele “stablecoin” USDC, True USD (TUSD), Paxos (PAX) i Gemini dolar (GUSD). Četiri nova stablecoin-a pridružuju se već podržanom itirijumovom novčiću DAI i teteru (USDT), u trgovanju u odnosu na američi dolar.

Objašnjavajući ovaj potez kao napor da obezbedi "nepristrasno mesto susreta" za kripto trgovce, berze ukazuju da su depoziti i povlačenja za novododate stablecoin-e samo za verifikovane trejdere unutar njihovih platformi, dok status verifikacije trgovanja ne utiče na trgovanje.

Ovom potezu je prethodilo uvođenje u ponudu direktnog trgovanja USDT-fiat para krajem novembra, dodavanjem USDT/USD i EURT/EUR trgovačkih parova na Bitfinex platformi.

Ovaj potez Bitfinex i Ethfinex stavlja u red važnih berzi digitalnih valuta koje su uvrstile u svoju ponudu stablecoin-e. Prošlog meseca, vodeća kripto berza Binance je objavila da će uvrstiti Circle-ov “stablecoin” USDC, nakon čega će preimenovati tržište USDT u kombinovano tržište stablecoin-a (USDⓈ).

U oktobru su najveće kripto berze OKEx i Huobi istovremeno dodale četiri stablecoin-a vezanih za američki dolar.

 

Pripremio: Nikola Mosurović