Kripto berza Bitfinex želi da lansira USDT stejblkoin koji vodi sestrinska firma Teter na Lightning mreži (LN), prenosi kripto medijski portal The Block 31. maja.

Prema izveštaju, glavni tehnički direktor Bitfinex-a, Paolo Ardoino, rekao je da će kompanija krajem godine lansirati USDT na LN-u. Kako bi ostvarila ovaj cilj, firma se navodno pridružila RGB razvojnom projektu otvorenog koda.

Prema njegovom GitHub repozitorijumu, RGB projekat je “potpuno besplatan, otvoren, neprofitan i orijentisan na zajednicu, promovisan od strane BHB mreže i usmeren na razvoj standarda i najboljih praksi za izdavanje, prenos i skladištenje ‘sredstava na bazi bitkoina koji nisu bitkoin’”. The Block je takođe naveo Ardoina kako komentariše razvoj, rekavši da je to “jedna od najboljih stvari” u kojoj je firma do sada učestvovala.

Tehnički direktor Bitfinex-a želi da doprinese razvoju LN-a. Post objavljen od strane Tetera u aprilu 2017. pokazuje da je kompanija već imala takve planove za stejblkoin u to vreme.

Kako je Cointelegraph objavio ranije ove nedelje, Teter je najavio da sklapa saradnju sa EOS-ovom matičnom kompanijom Block.one kako bi lansirao stejblkoin na EOS blokčeinu.

Nedavno su se pojavile vesti da je Fejsbuk imao sastanke sa velikim američkim kripto berzama u vezi sa izdavanjem Globalcoin stejblkoina o kome se već dugo priča.