Menjačnica kriptovaluta Bitfinex je potvrdila da će blokirati sve američke korisnike počev od 9. novembra zbog neizvesne regulative.

Bitfinex je u svom postu od ponedeljka informisala američke korisnike da bi trebalo da uklone svoje novčiće sa platforme. Novim korisnicima koji su državljani SAD je onemogućena verifikacija naloga.

“Korisnicima iz SAD je već zabranjeno da dobiju finansije od drugih korisnika na p2p platformi za finansiranje”, ponovili su iz menjačnice.

“Ovo ograničenje će ostati, a od 9. novembra 2017. godine državljani SAD-a više neće moći da obezbede finansiranje na Bitfinex-u.”

Potpuni izlazak kompanije Bitfinex sa američkog tržišta se već neko vreme očekuje pošto su zakonski mehanizmi i poteškoće u obezbeđivanju “usklađenih bankarskih rešenja” počeli da izazivaju sve veće glavobolje.

Prethodni univerzalni pristup je onemogućavao rezidentima nekih federalnih država registraciju na platformi zbog zakonskih ograničenja, često u kratkom roku.

Bitfinex je dodao da će u sklopu svog povlačenja sa američkog tržišta obeštetiti sve vlasnike RRT vlasničkih tokena, formiranih nakon haka iz 2016. godine, do 9. novembra i kasnije “posebnim aranžmanom”.

Reagujući na vest koja se širi društvenim mrežama, trgovci su se iznenadili Bitfinex-ovim potezom i pozdravili jasan stav prema problemu koji muči mnoge menjačnice u SAD poslednjih godina.