Nakon što je prošle nedelje pokrenuo trgovinu tether gold-om (XAU₮) vezanim za zlato, Bitfinex sada omogućava korisnicima da trguju tether gold-om za bitkoin (BTC).

30. januara, Bitfinex je predstavio tri para za trgovanje maržama za tether gold, digitalnu imovinu podržanu fizičkim zlatom, koju je 23. januara predstavila pridružena firma Bitfinex-a Tether.

Berza kriptovaluta sada omogućava trgovcima da trguju tether gold-om za bitkoin, kao i američkim dolarom (USD) i teterom (USDT).

Trgovanje maržom - funkcija koja omogućava trgovcima da pozajmljuju sredstva za povećanje leveridža - zahtevaće početni kapital od 20% i obezbediti maksimalan leveridž od 5x, napomenuli su iz Bitfinex-a.

Tether je optužen da nije podržao USDT token sa dovoljno dolara

Tether Gold je jedan od stejblkoina koji je pokrenula kompanija Tether zajedno sa kontroverznim USDT stejblkoinom. Poznat kao vodeći svetski stejblkoin, USDT je bio izložen višestrukim kontroverzama, jer neki izveštaji sugerišu da Tether nema dovoljno dolara da podrži token. Kompanija se bori da ubedi javnost da je USDT podržan odgovarajućom količinom dolara.

U međuvremenu se tvrdi da je Tether Gold najbolji način za držanje zlata, jer se njegova fizička podloga za skladištenje zlata navodno drži u švajcarskom trezoru, usvajajući „najbolje bezbednosne mere“.

Tether i Bitfinex suočavaju se sa tužbom zbog manipulacije kripto tržištu

Uz polemiku oko Tether-ovog USDT-a, i Tether i Bitfinex su optuženi za manipulaciju tržištem kriptovaluta, sa nekim tužbama koje su u procesu zbog kojih su kompanije dovele do skoka bitkoina u 2017. Godini do maksimalnih 20.000 dolara po novčiću.

Pošto su se kompanije suočile sa više tužbi po tom pitanju, sud u Njujorku naložio je 24. januara da spoji četiri tužbe protiv Tether-a i Bitfinex-a. Kao što je nedavno izvestio Cointelegraph, konsolidacija tužbi je pokrenula pitanja u vezi sa liderom tužilačkog tima.