Kompanija za rudarenje bitkoina (BTC) i razvoj Bitfury je ušla u partnerstvo sa startapom HadePay koji služi kao procesor plaćanja u SAD-u kako bi omogućila svojim korisnicima transakcija preko Lightning Network-a (LN). Vest je objavljena u blog postu 14. marta.

HadePay je implementirao “Bitfury Lightning Peach API” kako bi olakšao plaćanja preko LN-a, koja su znatno brža i jeftinija od konvencionalnih bitkoin transakcija.

Startap je radio sa Bitfury Lightning Peach timom, spin-off grupom inženjera fokusiranih na promociju Lightning mreže.

Kao procesor plaćanja, HadePay već omogućava klijentima da prihvate kripto i fiat valute, kao i plaćanja putem raznih usluga, kao što su PayPal i Square.

"Široka mreža HadePay-a će sada moći da prihvati bitkoin znajući da će transakcija proći gotovo odmah", izjavio je Pavel Prihodko u blog postu, dodajući:

"Lightning Network je osnovni alat za efikasna kripto plaćanja, i mi smo oduševljeni što je to mnogo bliže usvajanju širom sveta."

Kako je preneo Cointelegraph, tehnologija je dobila veći publicitet u 2019-oj, uglavnom zbog tekućeg Lightning Torch eksperimenta sa transakcijama.

Torch je tokom vremena došao u vlasništvo bitnih pojedinaca kao što je direktor Tvitera Džek Dorsi, koji želi da implementira LN plaćanja na Tviter i Square platnoj platfiormi.