Platforma za bitkoin bezbednost, BitGo, objavila je da je pokrenula prvi automatski open-source KRS (Key Recovery Service) softver, koji omogućava generisanje, osiguranje i čuvanje backup ključeva.

Najveći problem sa kojim se susreću korisnici bitkoin wallet-a je bezbednost ključeva. Iako većina novih sigurnih wallet-a koristi multi-sig sistem, problem nastaje ukoliko korisnik zaboravi 1 od lozinki, pri čemu gubi pristup wallet-u i njegovom sadržaju. BitGo-ov novi softver i model 2-od-3 ključa su dizajnirani tako da eliminišu taj problem.

Ben Čan, rukovodilac platforme BitGo, je izjavio:

“BitGo veruje da korisnik mora uvek da ima kontrolu nad svojim sredstvima. Istovremeno, mnogi korisnici ne žele da se opterećuju sigurnošću ključeva ili pamćenjem teških lozinki, rizikujući gubitak svojih sredstava.”

BitGo-ov KRS dodeljuje korisniku 1 ključ, BitGo dodeljuje drugi ključ, a backup ključ dodeljuje KRS treće strane (korisnik može da izabere treću stranu sa liste sigurnih KRS provajdera). Ovakav model omogućava da vlasnik nikad ne izgubi kontrolu nad svojim digitalnim sredstvima.

Prva kompanija koja je integrisala BitGo-ov KRS softver je Keytern.al.

“Kao dugogodišnji zagovarači pristupačnih i praktičnih tehnika za unapređenje sigurnosti i privatnosti za krajnje korisnike, mi smo oduševljeni prilikom da saradjujemo sa BitGo-om, kako bi omogućili ove važne usluge korisnicima multi-sig walleta,” rekao je Džefri Pol, suosnivač Keytern.io-a. “Naše višegodišnje iskustvo, kao i rad sa mnogim vodećim bitkoin menjačnicama nam nedvosmisleno pokazuju da je multi-sig sistem najbolji način da se izbegnu mnogi rizici, a odgovarajuće rukovođenje ključevima je ključ uspeha primene multi-sig sistema.”