Firma za finansijske usluge sa digitalnom imovinom BitGo će obezbediti siguran kastodi kripto imovine pod upravljanjem berze kriptovaluta Bitstamp.

100 miliona dolara polisa osiguranja

U saopštenju za štampu 9. oktobra, berza kriptovalute sa sedištem u Luksemburgu objavila je da će BitGo ponuditi kastodi usluge njihove digitalne imovine. Berza će početi sa prenosom sredstava u BitGo-ove novčanike 10. oktobra 2019. CTO Bitstamp-a, David Osojnik, je rekao:

„BitGo je jedan od naših najpouzdanijih partnera već duži niz godina i to je prirodno produbljenje naše veze. Njihova ekskluzivna usredsređenost na institucionalne usluge omogućila im je da razviju tehnologiju i procese potrebne za vođenje snažne i usklađene berze kriptovaluta."

U saopštenju za štampu dalje se navodi da će se uz pomoć BitGo kastodija imovina Bitstampa u potpunosti osigurati i zaštititi BitGo-ovom polisom osiguranja u iznosu od 100 miliona dolara.

Bitstamp je trenutno 11. najveća berza kriptovaluta po dnevnom obimu trgovine, pokazuju podaci sa Coin360. Trenutno ima obim transakcija na dnevnom nivou u iznosu od 150,7 miliona dolara.

BitGo lansira usluge ulaganja (stake)

Cointelegraph je ranije objavio da je BitGo pokrenuo novu uslugu “stejkovanja” za klijente koji svoju imovinu stavljaju pod kastodi kod BitGo Trust-a. Nova usluga najpre biti omogućena za altkoine deš (DASH) i algorand (ALGO).