Kompanija za upravljanje digitalnom valutom, BitGo je saopštila korisnicima da se presele ili konvertuju sredstva koja drže u altkoinu bitkoin SV (BSV) zbog problema sa kompatibilnošću.

U postu na blogu 18. decembra, BitGo je rekao da će predstojeći hard-fork BSV-a, poznat kao Genesis, sadržati promenu protokola što bi značilo da njegovi novčanici neće moći da primaju transakcije.

BitGo upozorava na BSV "odbacivanje"

Hard-fork će se pojaviti u februaru 2020. Nakon tog vremena, BitGo korisnici će moći trošiti samo preostale BSV tokene, a ne da prihvataju dolazne transakcije.

Opisujući događaj kao "odbacivanje", kompanija je savetovala korisnike da svoj BSV presele u drugi novčanik - ili ga prodaju i konvertuju u bitkoin (BTC). U postu se zaključuje:

„Klijenti će morati da preduzmu jednu od dve akcije pre 4. februara:

  1. Kontaktirajte BitGo putem sales@bitgo.com da biste pretvorili svoje BSV fondove u bitkoin

  2. Pomerite BSV sredstva u spoljni novčanik

Ako nastavite sa držanjem BSV-a u BitGo novčaniku i nakon 4. februara, novčanik ćete moći da počistite i većina funkcija će biti onemogućena."

Mračno predviđanja za altkoin

Problem sa BSV-om proizilazi iz toga što Genesis uklanja podršku za novčanike koji koriste specifičan protokol poznat kao Pay-to-Script-Hash (P2SH). BitGo koristi P2SH adrese sa više potpisa ili MultiSig adrese, što znači da će nadogradnja odmah paralizovati celu bazu klijenata.

BSV se i dalje suočava sa kontroverzom dok njegova cena pada, a glavni zagovornik, Kreg Vrajt, je suočen sa višemilijonskom pravnom bitkom koja je u toku.

Lansiran u decembru 2018. godine, token je u junu ove godine imao najviši nivo od nešto manje od 240 dolara. Od tada je izgubio više od 66%, a trenutno se trguje na oko 80 dolara.