Glavna južnokorejska menjačnica, Bithumb, omogućiće svojim korisnicima da plaćaju kriptovalutama u 8.000 poslovnih objekata do kraja 2018. godine, objavljeno je 26. marta.

U prvom pokušaju da se ostvari plaćanje kriptovalutama u Južnoj Koreji, Bithumb će se udružiti sa provajderom za usluge digitalnog plaćanja Korea Pay, kako bi olakšao kupovinu svojim korisnicima.

Očekuje se da će pilot projekat biti započet do juna, sa 8.000 trgovaca koji će biti priključeni do kraja godine, navodi se u dodatku saopštenja za medije.

“Putem partnerstva, kompanije će se fokusirati na poboljšanje zadovoljstva korisnika i pogodnosti u realnom životu”, piše Bithumb.

Korea Pay rukovodi plaćanjima za više od 200 trgovaca, koji posluju na osnovu franšiza i van mreže, ostvarujući prihod od posredničkih usluga u vrednosti od 300 milijardi vona godišnje (279 miliona dolara).

Ovaj potez je usledio nakon prethodnog pokušaja Bithumb-a da omogući korisnicima van mreže plaćanje kriptovalutama, kad se udružio sa nekoliko proizvođača, kako bi snabdeo restorane i kafiće terminalima koji prihvataju plaćanje kriptovalutama.

Pored toga, ranije ovog meseca, menjačnica je otkrila i da radi na planovima za proširenje na međunarodni nivo, potpisujući ugovor sa BitPay-om kako bi olakšao prekogranična plaćanja bitkoinom.

Bithumb je trenutno pozicioniran na šestom mestu, na CoinMarketap listi menjačnica, koja se formira na svaka 24 časa, sa ukupnim prometom od 682 miliona dolara u ovom trenutku.


 

Pripremila: Kristina Ristin