Južnokorejska kripto berza Bithumb je izgubila 205 milijardi vona (180 miliona dolara) u 2018-oj zbog opadajućeg tržišta bitkoina (BTC), prenosi lokalni medij Korea Times 11. aprila.

Navodeći podatke operatera berze, BTCKorea.com, publikacija je otkrila da je Bithumb, najveća južnokorejska berza, pretrpela velike gubitke uprkos rastu prodaje od 17,5% u odnosu na 2017.

"U pogledu prodaje, zabeležili smo rast od 17%, i nastavljamo da povećavamo investicije u inostranstvu", dodao je portparol u privatnim komentarima.

Performanse Bithumb-a su u skladu sa drugim sličnim gubicima u industriji kriptovaluta, koja je prihvatila rastući problem, jer bitkoin i dalje održava rekordno opadajuće tržište od prošle godine.

Kako je objavio Cointelegraph, druge kompanije u kripto prostoru, kao što su rudarski gigant Bitmain i proizvođač hardvera Nvidia, takođe se susreću sa nestabilnim performansama zbog tržišta.

U avgustu, Bithumb-ovi problemi su se pogoršali kada je proboj bezbednosti rezultirao gubitkom sredstava u vrednosti od 35 milijardi vona (30 miliona dolara), dok je prošlog meseca nestalo još 14 milijardi vona (12 miliona dolara) u navodnoj insajderskoj šemi. U isto vreme, Bithumb je najavio smanjenje broja zaposlenih.

Platforma je formalno potvrdila da je u četvrtak sprovela spoljnu reviziju, ohrabrujući korisnike da se njena sredstva čuvaju u oflajn novčanicima i da su nedavni gubici ograničeni na valute koje su u vlasništvu berze.