Južnokorejska kripto berza Bithumb će otvoriti novu platformu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE), objavila je novinska agencija The Financial News 12. februara.

Platforma u UAE navodno će biti razvijena u partnerstvu sa kompanijom Nvelop, sa sedištem u Abu Dabiju, i funkcionisaće kao odskočna daska za Bithumb da se proširi u druge zemlje na Bliskom istoku.

Sam Nvelop je zajednički projekt iz E11 investicionog fonda sa sedištem u Abu Dabiju i tajvanske kompanije preduzetnog kapitala Trill Ventures Group, izveštava Financial News. Navodno je zajedničko ulaganje osnovano kako bi se finansirale i razvile blokčein inicijative na Bliskom istoku i Severnoj Africi.

"Partnerstvo sa Nvelop-om će nam omogućiti da izgradimo uporište na Bliskom istoku kao globalnu menjačnicu", navodi se u publikaciji Bithumb:

"Ove godine ćemo se diversifikovati u kompaniju koja je usredsređena na prekomorske poslove."

UAE je pokazivala želju za regulacijom kriptovalute u 2018. godini, odlučivši se za šemu licenciranja koja bi trebala proizvesti prve zakonski odobrene menjačnice u prvoj polovini ove godine.

Bithumb se pridružuje rastućem trendu velikih kripto-berzi koje su se odlučile za planove za međunarodnu ekspanziju u izazovnim tržišnim uslovima.

Prošle sedmice, Bithumb je debitovao na svojoj platformi za trgovce na veliko.
 

Pripremila: Majda Petrović