Postoji značajan porast broja bitkoin wallet-a u poslednje dve godine. Imajući u vidu ukupan broj bitkoin wallet-a  koji su do sada kreirani i predviđeni rast za narednih 5 godina, da li bi to izazvalo promenu u svetu investicija?

Svaki investitor, između ostalog, razmatra troškove investicije i potencijalnu dobit za određeno vreme, što su glavni faktori koji određuju opravdanost investicije.

P2P (peer-to-peer) priroda bitkoina i odsustvo posrednika čini ga lakim za korišćenje i ekonomski isplativim za korisnike.

Stručnjaci smatraju da će u bliskoj budućnosti bitkoin značajno promeniti način na koji investitori obavljaju svoje poslove širom sveta.

Znaci već postoje

Alena Vranova, suosnivač SatoshiLabs-a, veruje da će se broj bitkoin korisnika i investitora kontinuirano povećavati.  Izjavila je:

“Usporavanje kineske ekonomije zajedno sa restriktivnom politikom te zemlje pokrenuće novi talas interesovanja za bitkoin na kineskom tržištu. Sličnu aktivnost smo videli u novembru i decembru 2015. godine kao odgovor na ruski MMM.

Što se globalnog tržišta tiče, ekonomisti su već najavili oštru recesiju. Smatram da će se smanjenje cena robe pretvoriti u oštro smanjenje poverenja u petro-dolar, dok će Euro proći bolje, ali će se i dalje boriti sa stalnom krizom periferije eurozone. Može se desiti povećanje cene zlata i drugih alternativa, kao što je i bitkoin.

Broj bitkoin korisnika i investitora će konstatno rasti, kao i cena. Očekujem cenu bitkoina oko 600 dolara, koja će povremeno skakati do 1000-1200 dolara.“

Bitkoin će promeniti sistem

Suzen Tarkovski Templhof je osnivač Bitnation-a. Ona smatra da bitkoin očekuje potpuna rekonfiguracija celokupnog investicionog okruženja:

“Bitkoin će definitivno promeniti celokupan investicioni pejzaž.“

Isti koncept, druga karijera

Džejkob Li je CEO DTCO-a, kompanije koja je posvećena kreiranju primena bitkoin wallet-a. On smatra da će se bitkoin wallet u jednom trenutku koristiti u istom konceptu kao investiciona banka, ističući da će bitkoin wallet podržavati blockchain sredstva, a investitori će moći da investiraju u akcije, startape i IPO na blockchain-u itd, koristeći bitkoin wallet-e umesto tradicionalnih procesa finansiranja.

Zaključio je rečima:

“Sa implementiranim pametnim ugovorima, investitori će, takođe, moći da usmere dividende direktno na svoje wallet-e.“