Prema navodima Blumberga,  Bitcoin ETF ima šanse da dobija dozvolu za rad od američkih zakonodavaca.

Erik Balčunas je rekao da kombinacija - rekonstrukcija kadrova strane koja je predlagač i ublažavanje stava od strane Komisije za hartije od vrednosti povećava potencijal da se legalni fond pojavi u budućnosti.

“Sada imate CBOE (Chicago Board Options Exchange) koja najavljuje da će biti na listi bitkoin fjučersa [...] i CTFC je to odobrio, pa se očekuje ozakonjenje. To će pomoći da se poveća likvidnost na tržištu”, rekao je on.

“To je velika stvar; Mislim da će podstaći Komisiju za hartije od vrednosti.”

Komisija je prethodno odbacila zahtev za dobijanje dozvole za rad ETF-a Vinklevos blizanaca u martu, što je izazvalo značajne korekcije cene bitkoina i donelo veliki publicitet.

Trenutno, advokatska firma koja zastupa Vinklevos blizance bi trebalo da dobije savetodavnu ulogu u sektoru upravljanja investicijama.

“Ne može da boli i mislim da je Komisija za hartije od vrednosti pokazala nekoliko stvari koje izgledaju kao da su malo liberalnije nego prošle godine.”

Interesovanje najvažnijih investitora sa Volstrita ove godine je glavna tema u bitkoin krugovima, pri čemu na svim glavnim događajima možemo da vidimo sve više značajnih ličnosti iz sveta finansija koji žele da se bore za svoj deo kolača.