Analiza tržišta

Nedelja za nama se može smatrati pozitivnom kada je u pitanju bitkoin. Cena je je dostigla istorijski maksimum i iznosila je 6.190 dolara.

Pozitivne vesti došle su i sa "druge strane forka" kada je u pitanju prihvatanje bitkoin golda, što se nadovezuje na objavu Dona Vilsona, osnivača DRW-a, trgovačke berze iz Čikaga, da će uskoro biti dostupni derivati kriptovaluta i da će bitkoin ETF fond na kraju postojati.

Predstavnici bitkoin golda i programeri koji su radili na njegovom razvoju, su izjavili da će njihova mreža  zvanično biti pokrenuta 1. novembra. Tržište će do tada biti bez velikih turbulencija i promena, pod uslovom da ne bude nekih značajnih promena.

Osim toga, učesnici na tržištu postaju znatiželjni i pitaju se kakav sled događaja nam predstoji, a sve u vezi sa narednom, najavljenom, i mnogo ozbiljnijom SegWit2x podelom. Iz gore priloženog da se zaključiti da će novembar biti veoma interesantan.

BTC/USD 26.10.2017.

  • Ove sedmice, bitkoin je oscilirao. Dosegavši ranije navedeni maksimum, vrednost je počela da mu opada, a u jednom trenutku je iznosila 5.315 dolara.
  • Trenutna, jutrošnja, vrednost bitkoina prema dolaru se kretala u nivou oko 5.800 dolara što se može smatrati korektnim, visokim nivoom cene.
  • Ostaje da se vidi, da li će se u toku današnjeg dana nastaviti tendencija rasta bitkoina ili iznenadni skok cene neće imati dovoljno snage i prostora da dosegne novi maksimum u odnosu na američki dolar.

ETH/USD 26.10.2017.

Vrednost itirijumama u odnosu na američki dolar nedavno je dosegla neki svoj periodični minimum od 270 dolara i nastavila je da se kreće u opsegu od 272 dolara, sve do prvih većih kupovina. Vraćanje na nivo iznad 300 dolara je bio dobar znak za sve ljude koji imaju interesa u toj valuti. Jutrošnja vrednost itirijuma po kojoj se trgovalo je iznosila nešto manje od 300 dolara, u trenutku pisanja teksta 297,73 dolara.

  • Lokalni maksimum je zabeležen na 311 dolara. Tokom kretanja po gornjoj granici, trend opadanja, koji je trajao do sredine oktobra, se zaustavio na 296 dolara. Čini se da bi cena mogla da bude u rastu, jer prethodni nivo od 315 dolara još nije ni testiran.
  • Dalji razvoj situacije u vezi itirijuma zavisi od opšteg stanja tržišta. Takođe treba imati u vidu da se cena itirijuma koriguje prema promenama cene bitkoina.

LTC/USD 26.10.2017.

  • Lajtkoin se trguje u rasponu od 54 dolara sve do 56 dolara, što ukazuje na tendenciju opadanja nakon porasta koji je imao do nivoa od 58.7 dolara pre nekoliko dana.
  • Tehnološka analiza pokazuje da se od sredine oktobra formira trougao. Moguća je privremena nestabilnost, koja će biti praćena brzim rastom.
  • Verovatan scenario je test na nivou od 57 dolara, nakon čega možemo da očekujemo pad do 52 dolara. Ovo predstavlja donju stranu opadajućeg trougla. Silazni trouglovi imaju trend opadanja, ali naravno nema garacija za to…

Svi podaci su preuzeti sa menjačnice HitBTC.

 

Pripremio: Miodrag Radonjić