Kada nekome pričam o Bitkoinu, na početku, ne razumeju mnogo toga. Što im više pričam o prednostima, to više cene vrednost Bitkoina. Prezentacija ''The Elevator pitch'' je uvek dobro utrošeno vreme i ne prođe mnogo vremena dok sagovornik prihvati nešto tako inovativno i neophodno na globalnom nivou.

Prosečan čovek je navikao da mu se plasiraju loše vesti o Bitkoinu, bilo da je reč o padu cene ili lošim primerima kao što su Silk Road ili Mt.Gox. TV je i dalje glavni medij za informisanje u SAD-u, pa je možda vreme da se ''promeni kanal'' kada se radi o Bitkoinu.

Vratimo se na ideju o milion dolara. Zašto ne bi napravili TV reklame koje bi ukazale na brojne prednosti bitkoina. Zakupiti gomilu bilborda na udarnim lokacijama širom zemlje kako bi proširili svest o bitkoinu.

#ExploreBitcoin

Upravo to radi Genesis Mining, pokreće Nacionalnu Bitkoin kampanju pod nazivom #ExploreBitcoin. Projekat je startovao u ponedeljak u SAD i trajaće par, meseci sa potencijalom da se proširi i na druge države. Kampanja će startovati u San Francisku i Los Anđelesu sa porukama kao što su ove :

Ako se nađete u Nju Jorku, Čikagu ili Vašingtonu pored Wester Union kancelarija, možete naići na nekoga ko nosi ovakav znak:

Šetajući ulicom ili prilikom uzimanja taksija možete naići na taksi vozilo koje na krovu nosi ovakav znak:

''U narednom periodu ćemo pokriti razne gradove. Sve ovo nije o Genesis Mining kompaniji već o potrebi razvoja raličitih organizacija i projekata u Americi i inostranstvu,'' rekao je Marko Streng, CEO Genesis Mining-a.

Streng naglašava da je razvoj Bitkoin brenda važan i za njegovu kompaniju. Javnost može dosta doprineti razvoju brenda pošto mejnstrim mediji uglavnom nisu zainteresovani za to.

''Znamo da će naš nastup i ova kampanja izazvati kritike zajednice i to je u redu, prihvatamo to. Ali umesto što pričaju o nama, bolje da taj trud iskoriste za promociju bitkoina.''

Moćna ideja

Članovi zajednice mogu pomoći da se raširi priča na jednostavan i besplatan način. U slučaju da ste član neke društvene mreže ili komunicirate sa nekim e-mail-om, slanje zanimljive bitkoin slike ili domišljatog citata o bitkoinu, može proizvesti snažan efekat.

Evo nekih poznatih bitkoin citata koje možete iskoristiti:

“Bitkoin je tehnološki Tour-De-Force. Bitkoin je bolji od valute.” - Bil Gejts

“Bitkoin je valuta otpora. Da je Satoši pokrenuo bitkoin 10 godina ranije, 9/11 se ne bi dogodio.” - Maks Kajzer

“Mislim da je činjenica da u bitkoin svetu matematički algoritam zamenjuje funkcije Vlade [...] je izuzetno kul. Ja sam veliki fan bitkoina.” - Al Gor, 45-ti predsednik SAD

‘’Mislim da je Bitkoin prva kriptovaluta koja ima potencijal da promeni svet.’’ - Piter Til, jedan od osnivača Paypal-a

“Bitkoin je najvažniji pronalazak u svetskoj istoriji posle interneta” - Rodžer Ver

Putovanje od hiljadu kilometara počinje jednim korakom. Ukoliko svi odradimo svoj deo, vrednost i imidž bitkoina bi brzo rasla. Genesis Mining rade svoj deo da pomognu razvoj Bitkoina. A Vi?