Otkazivanje SegWit2x forka smatra se velikom uslugom za Bitcoin Core tim,a kanali društvenih mreža su bili puni podrške za Core tim, čestitajući jedni drugima. Neke pristalice forka čak su otišle tako daleko da su se izvinjavale što podržavaju meru podele.

Međutim, pošto se slegla prašina posle otkazivanja forka, postalo je jasno da je cena bitkoina počela da pada. Kako je cena pala, cena Bitkoin keša porasla je u korelaciji. Kako je nastavio da raste realnost situacije je postala jasna. Većina podrške za Bitkoin počinje da se prebacuje na Bitkoin keš.

Bitkoin vs. Bitkoin Keš

Tokom proteklih dva dana cena je porasla od 500 dolara pa čak do 2.150 dolara na kratko. Nakon što je cena dostigla tako visok nivo, brzo se povukla ispod 2.000 dolara, što znači da je porastao u rasponu od 1.500 dolara. Najveći pad bio je povezan sa brzim porastom cene BTC-a, pomerajući se sa nešto manje od  6.000 dolara na 6.200 dolara.

Masivne fluktuacije pokazuju duboku podelu u bitkoin zajednici. Promena cena otkrivaju želju za nekim rešenjem skalabilnosti za Bitkoin Core fork, ali postoji i veliko odbijanje Bitkoin Keša.

 

Pripremio: Nenad Ćurčić