Bitkoinov mempul (prostor u kojem nodovi drže sve nerealizovane transakcije) je smanjio broj nerealizovanih transakcijia za 90% u roku od 30 dana, uprkos rekordnom broju transakcija registrovanih u junu.

Podaci Blokčeina i Koin-densa pokazuju iako različita tržišta postavljaju nove rekorde u obimu trgovine, zaostatak neobrađenih transakcija je nastavio da se smanjuje.

Pored poboljšanih performansi mreže, naknade za transakcije su u padu od nedavno, a bitcoinfees.21.co ukazuje na “najbržu i najjeftiniju” proviziju od 330 satošija po bajtu u ponedeljak, a prethodno je bila čak 450 satošija.

Reagujući na deflaciju mempula, komentatori na Tviteru su reagovali iznenađeno:

Traljave performanse mreže su bile centralna tema debate za one koji zahtevaju sprovođenje rešenja za skalabilnost bitkoin mreže.

Alfa verzija SegWita je puštena u rad 16. juna: deo procesa u kojem će beta verzija biti puštena krajem ovog meseca, a signal SegWita od 21. jula.

Cointelegraph je prethodno pisao o negativnim efektima rasta broja mempul transakcija na bitkoin preduzeća kao što su menjačnice i trgovinske platforme.

BitPay je podigao cene naknada kao odgovor na rastuće troškove transakcija.

Kraken je bio primoran da preispita svoje fiksne naknade za bitkoin povlačenja u iznosu od 0,0025 BTC (6,4$) prošle nedelje pošto su se korisnici masovno žalili da su takve stope neopravdane.