Dok svet kriptovaluta čeka da bitkoin bude pomenut u velikom filmskom blokbasteru, podsetimo se TV serija u kojima se već pominjao.

“Pošaljite mi vaš novac za užinu online!“

“Bitkoin je kulturološki fenomen koji fascinira mnoge ljude, a takođe je veoma kontraverzan jer očigledno zaobilazi najmoćnije institucije na ovoj planeti, a to su banke i vlade. To je odličan materijal za dobru priču“, rekao je Aron Koenig iz Bitfilm Production-a.

U mnogim TV serijama se pominje bitkoin. To mogu biti značajne vesti za svet kriptovaluta.

Nažalost, u najvećem broju slučajeva, bitkoin se pominje u kontekstu kupovine droge, što kriptovalutu prikazuje u lošem svetlu.

"Bitcoin for Dummies"

U “Bitcoin for Dummies“ (epizoda 3/13), koja je emitovana 15.01.2012., Ališa Florik brani Staka, advokata koji ne želi da otkrije identitet svog klijenta, nepoznatog Satošija Nakamotoa, koji je tražen od strane USTD (U.S. Treasury Department) zbog kreiranja bitkoina.

Simpsonovi

Bitkoin se pominje u 2 različite epizode.

Prva, “Yellow Subterfuge“, sezona 25, epizoda 7, emitovana u decembru 2013. Klovn Krasti je bankrotirao zbog pada tržišta bitkoina.

Druga, “Clown in the Dumps“, sezona 26, epizoda 1, emitovana u septembru 2014. Vidi se veliki poster na kome je Džejms Korki Džouns kako govori “Pošaljite mi vaš novac za užinu online! – prihvatam bitkoin“.

"Almost Human"

Tokom “Arrhythmia“ epizode (1/6) bitkoin se pominje tokom 30-og minuta. Keneks i Dorijan istražuju čudnu smrt – čovek tvrdi da neko pokušava da ga ubije i neobjašnjivo, znao je vreme svoje smrti. Tokom istrage, otkrili su postojanje tržišta organima na kom neko prodaje srca koja može daljinski da isključi ukoliko ne dođe do isplate.

Kuća od karata

“Poglavlje 15“, druga epizoda sezone 2, emitovana u februaru 2014. Reč je o Lukasu, koji traži hakera na deep web-u. U razgovoru sa drugima, on objašnjava šta je bitkoin.

Natrpirodno

Oktobar 2014. godine, epizoda “Paper Moon“ govori o bitkoinu.

Silicijumska Dolina

Bitkoin se pominje tokom “Articles of Incorporation“, treće epizode prve sezone.

Dan: Hej, Dineš. Dineš. Telefonom razgovaram sa bankom i kažu da im treba dodatni formular za tvoju platu, zbog tvoje Visa kartice?

Dineš: Visa? Koja Visa? Ja sam američki državljanin.

Dan (govori u slušalicu): Pored mene je Dineš Kugtai, i prilično je iznerviran zbog... Oh, razumem. Bertram Gilfojl je strane nacionalnosti. Građanin Kanade. U redu, hvala.

Dineš: Ti si Kanađanin?

Gilfojl: Granice nisu prepreka. Sebe smatram građaninom sveta.

Dan: Da li bi imao nešto protiv da im pošalješ formular kako bi znali da si legalno ovde?

Gilfojl: Da, imam nešto protiv toga. Možda bi mogao da mi isplatiš keš za čekove? Ili bitkoine.

Dineš: Nisam znao da poslujem sa ilegalcem.

Bitkoin se pominje i tokom prve epizode druge sezone.

Jeopardy

Jeopardy je američki televizijski kviz tokom kog je, pre nekoliko godina, voditelj upitao za definiciju bitkoina, koji je opisan kao “digitalna valuta za čije transakcije nije neophodna centralna banka“.

U to vreme, na Reddit-u i Bitcointalk-u, mnogi su istakli da na pitanje nije morao odgovor biti bitkoin, već i  Litecoin, Primecoin, Ripple...

C.S.I. Cyber

Bitkoin se pominje tokom epizode 1/12, “Bit by Bit“, emitovane u maju 2015.