Bitkoin je pao ispod 4.000 dolara i mogao bi da “testira” kratkoročnu barijeru od 3.400 dolara - predviđaju trgovci.

Nakon što je prošle nedelje došao do maksimalnih 4.500 dolara, korekcija je zabeležila pad cene bitkoina ispod nivoa od 4.000 dolara.

Taj potez je u velikoj meri očekivan s obzirom na brzinu kojom je kriptovaluta porasla za 50% kada je vredela 3.000 dolara. Oportunisti jedva čekaju priliku da kupe novčić nakon očekivanog budućeg pada vrednosti.

Čak i najvažniji mediji koji se bave investicijama su predvideli pad ispod 4.000 dolara, dok je CNBC dodatno savetovao gledaoce da sačekaju da padne do 3.600 dolara kako bi kupili.

Nakon povratka na 4.200 dolara i kasnijeg pada na 4.000 dolara, cena bitkoina se kreće u skladu sa predviđanjima Brajana Kejlija sa CNBC-a.

U međuvremenu, gubici su se pojavili na tržištu kriptovaluta i time napravili ravnotežu sa dobicima od pre nekoliko dana.

Značajan izuzetak ostaje Monero koji je u ponedeljak objavio ogroman porast od 75% nakon što je južnokorejska berza Bithumb najavila da će započeti trgovanje monerom.

Od deset najvećih novčića na Coinmarketcap-u, ETH se kretao na višemesečnom minimumu od 13 dolara, mada je imao skokove i do 24 dolara.