Glavna tema u okviru kripto-zajednice ovih dana je novi proizvod Blockstream-a koji se očekuje uskoro.

U tizeru ovog projekta, Blockstream navodi da želi da “poveže sve na planeti” pošto internet ima svoja ograničenja uz ograničene slobode na mreži.

U tizeru se prikazuje satelit koji se kreće oko Zemlje, zajedno sa nekim osnovnim činjenicama o bitkoinu. Komentari na socijalnim mrežama sugerišu da će bitkoin transakcije biti realizovane putem satelita.

“Kao što su Elon Musk i SpaceX napravili preokret sa putovanjima u svemir, tako će Blockstream učiniti sa bitkoinom, uskoro”, naveo je Samson Mou u tvitu, vezano za tizer.

 

Postavlja se pitanje da li postoji zvanična saradnja između Blockstream-a i SpaceX-a. SpaceX planira da pošalje u svemir na hiljade satelita do 2019. godine.

Mou je najavio da će više informacija  biti dostupno uskoro.

Ideja o slanju bitkoin relejnih satelita u zemljinu orbitu nije nova. Bivši Core inženjer Džef Garzik je napravio BitSat šemu koja je trebalo da sprovede upravo to, još 2014. godine.

Blockstream u svom timu ima neka od najpoznatijih imena vezana za bitkoin, poput Luke-jr i Greg Maksvela. Oni su radili na tehničkom integritetu bitkoina.

Kompanija je u maju poslala prvu transakciju uz pomoć Lightning Network-a na lajtkoin mreži (omogućeno implementacijom SegWit-a).