Novi poboljšan bitkoin protokol (BIP) je procureo sa mejling liste Core-a, uključujući Beri Silbertovo rešenje za skalabilnost mreže.

Još uvek bez broja, BIP predlaže korisničko aktiviranje ‘soft-forka’ (UASF) 1. avgusta, na način na koji je bio predložen u BIP148, sa ‘dvomegabajtnim hard-forkom’ koji se zaključava nakon šest meseci.

“Ovaj predlog je napisan pod pretpostavkom da su potpisnici sporazuma o skaliranju Consensus 2017 Scaling Agreement[1] iskreno posvećeni uslovima sporazuma i nameravaju da izvrše ispravke i unapređenja koja su opisana u okviru sporazuma,” moglo se da pročitati sa Core-ove mejling liste.

Silbertov predlog rešenja za problem skalabilnosti se suočava sa sve većim kritikama zbog zatvorene prirode razgovora i rešenja koje nije punopravno već predstavlja kompromis.

Kalvin Rekner, autor bitkoin protokola, je tokom diskusije o najnovijoj mapi puta bio oprezan što se tiče mogućnosti unutrašnjeg sukoba.

“Kao takave, kritike koje se odnose na vremenski okvir ili putanju nadogradnje hard-forka bi trebalo trertirati kao neosnovane tokom prve rasprave o ovom predlogu,” nastavlja on.

U međuvremenu na Tviteru, Jian Vu nastavlja sa kritikama na račun implementacije SegWit-a na bitkoin, rekavši da su naknade koje koristi tehnologija “nepravedno jeftine”.