Dok sve veći broj menjačnica kriptovaluta povlači svoju podršku SegWit2x forku, pojavljuje se još jedan fork koji će se uskoro pojaviti u obliku Bitcoin Silver-a.

Britanski bitkoin programeri su napisali na forumu Bitcointalk da žele da "ponovo naprave bitkoin decentralizovanim", samo dan nakon što se Bitcoin Gold odvojio od bitkoin blokčeina:

"... Bitkoin Silver će pružiti priliku brojnim ljudima širom sveta da učestvuju u procesu rudarenja sa široko dostupnim potrošačkim hardverom koji se proizvodi i distribuira od strane renomiranih korporacija."

Iako trenutno nisu dostupni nikakvi tehnički detalji, Bitkoin Silver će slediti Bitkoin Keš način distribucije i biti dostupan vlasnicima BTC privatnih ključeva u decembru. Tačan blok u kojem će se fork desiti je i dalje neutvrđen.

Bitkoin je izgubio oko osam posto u roku od 24 sata nakon pojave Bitkoin Gold-a, jer neizvesnost oko predstojećeg SegWit2x fork nastavlja da preokupira potrošače i preduzeća.

Obaveštenja o tome kako će se tretirati 2x novčić se pojavljuju gotovo svakodnevno, uz različita mišljenja.

U sredu, trgovačka platforma ANXPRO je rekla da "u bližoj budućnosti neće podržati Bitkoin SegWit2x hard-fork".

"Sigurnost i stabilnost uvek su naš najveći prioritet i ANXPRO ne može u ovom trenutku podržati neproverene i nestabilne blokčeinove", piše u korisničkoj pošti.

 

Istovremeno, glavna menjačnica Coinbase je potpuno promenila svoj stav prema sporednom 2x lancu, a generalni direktor Brajan Armstrong se izvinjavao zbog nejasnoća u saopštenju.

 

Pripremio: Nikola Mosurović