Ethereum-ova cena ponovo raste, zbog čega je ukupna vrednost ove kriptovalute veća od 1.3 milijarde dolara. Jačanje ukupne vrednosti Ethereum-a snizilo je bitkoinov udeo u ukupnoj tržišnoj vrednosti kriptovaluta na ispod 80%.

Cena 1 Ether-a je skočila iznad 14 dolara, a ukupna tržišna vrednost sa 975 miliona dolara skočila na 1,2 milijarde prošle nedelje. Tokom istog vremenskog perioda bitkoinova ukupna tržišna vrednost je sa 10.5 milijardi dolara pala na 10.28 milijardi.

Uspešan Hard Fork

Za skok cene Ethereum-a zaslužan je uspešan Hard Fork. Do fork-a je došlo zbog DAO incidenta, koji je doveo do gubitka velikog broja Ether-a. Predložen je Hard Fork, a Ethereum zajednica je glasala “ZA”.

Pored toga, Coinbase je nedavno najavio integraciju sa Ethereum-om, što je učvrstilo poziciju ethereum-a u svetu kriptovaluta.

“Doba altkoina” se približava dok dominacija bitkoina slabi

Bitkoinova cena, kao i ukupna tržišna vrednost stagnira (trenutno 10.3 milijarde dolara) u odnosu na jačanje altkoina. Ukupna tržišna vrednost svih altkoina zajedno je prošlog meseca bila 3 milijarde dolara, što je za 37,5% više u odnosu na prethodnu godinu.