Kineski gigant hardvera za rudarenje kriptovaluta Bitmain će u oktobru lansirati platformu koja povezuje rudare kriptovaluta sa vlasnicima farmi.

Prvi svetski resurs za povezivanje farmi i rudara

Platforma nazvana World Digital Mining Map (WDMM) biće zvanično predstavljena tokom Svetskog samita za digitalno rudarenje (WDMS) koji se održava u Frankfurtu između 8. i 10. oktobra, najavio je Bitmain u postu na blogu 27. septembra.

Prema najavi, WDMM biće prva globalna mreža koja će povezati vlasnike hardvera za rudarenje sa rudarskim farmama koje će obezbediti raspoložive resurse napajanja kako bi ih ugostili uz naknadu. Zauzvrat, članovi mreže će dobiti pristup većem broju personalizovanih usluga iz Bitmaina, uključujući pomoć u dizajnu farmi za rudarenje, povezivanje sa stranim klijentima i podršku u radu, kupovini i izgradnji.

Apliciranje tokom WDMS-a

Da bi se prijavili za uvrštavanje u WDMM, vlasnici rudarskih farmi će morati da dostave podatke o svojim trenutnim rudarskim objektima i kapacitetu za smeštaj drugih mašina za rudarenje. Vlasnici farmi za rudarenje će moći da se prijave za uvrštenje na WDMM tokom WDMS događaja, navodi se u postu.

Metju Vang, direktor Bitmain-ove farme za rudarenje, izjavio je da će WDMM dugoročno pomoći da kriptovalute postanu održivije pružanjem potpuno novog načina za povezivanje farmi za rudarenje i vlasnika hardvera. Vang je istakao Bitmain-ovu posvećenost da pruža stalnu podršku mašinama za rudarenje tokom njihovog radnog veka i da podrži ukupni napredak u sektoru.

Top 10 farmi za rudarenje

Pored toga, Bitmain takođe planira da proglasi pobednike najboljih 10 farmi za rudarenje na svetu tokom WDMS. Prema veb sranici projekta, pobednici će dobiti zvanične sertifikate i VIP ulaznice za WDMS. Prema navodima iz izveštaja, glasanje za Top 10 farmi za rudarenje je i dalje otvoreno.

9. septembra, Bitmain je ponudio dva nova (ASIC) majnera, S17e i T17e. Prema specifikacijama, model S17e ima heš stopu od 64 TH/s i radi sa efikasnošću snage od 45 J/TH, dok T17e nudi heš stopu od 53 TH/s i efikasnost snage od 55 J/TH.