Bitmain, div u rudarenju bitkoina (BTC), će povećati svoje kapacitete za 50% u narednih šest meseci na osnovu ogromne narudžbe hardvera, rekao je izvor koji je upoznat sa sporazumom.

Bitmain razmatra povećanje kapaciteta za 50%

Kako je saopšteno na kineskoj društvenoj mreži WeChat 23. avgusta, Bitmain, koji je doživeo dramu u 2019. godini, sada će kupiti 600.000 čipova za rudarenje.

Prema izvoru bliskom tajvanskom proizvođaču čipova koji obrađuje narudžbu, čipovi će biti najnoviji modeli 7nm, čija će heš stopa biti 50 terakeša u sekundi.

“Na osnovu ovog proračuna, nakon pola godine ukupna mrežna računarska snaga će porasti za oko 50%”, napominje publikacija i dodaje da će Bitmain-ova procena naknadno biti veća od 12 milijardi dolara.

U julu je konkurentna kompanija Canaan Creative prodala 5.000 ASIC mašina nemačkom operateru Northern Bitcoin.

Kako je izvestio Cointelegraph, porast profitabilnosti bitkoin rudarenja ove godine je poboljšala izglede za operatere poput Bitmain-a. Krajem 2018. godine pritisak je bio vidljiv, pošto je kompanija zatvorila poslovanje i otpustila osoblje u nekim zemljama.

Uticaj prethodnog tržišta u padu je bio veliki i Bitmain je izveštavao o gubicima od 625 miliona dolara za januar i februar.

Obnovljeni planovi za sprovođenje inicijalne javne ponude (IPO) u SAD bi mogli da se u međuvremenu obistine pre početka 2020. godine.