Artur Hejs, suosnivač i izvršni direktor kripto trgovinske platforme BitMEX, predvideo je da će se bitkoin (BTC) vratiti na vrednost od 10.000 dolara ove godine. Hejs je podelio svoja predviđanja u mejlu kompanije objavljenom 22. marta.

Prema Hejsu, tržište će početi da se oporavlja početkom četvrtog kvartala 2019. Hejs je izjavio:

“2019. biće intenzivna godina, ali će tržište uspeti da ga vrati na 10.000 dolara. Ovo je veoma značajna psihološka margina [...] 20.000 biće konačni oporavak. Međutim, trebalo je 11 meseci od 1.000 do 10.000 dolara, ali manje od meseca od 10.000 do 20.000 dolara, pa nazad na 10.000.”

Ranije u martu, istraživačko odeljenje BitMEX-a otkrilo je da itirijumov Parity nod sadrži “potencijalnu grešku”, navodeći da Parity nod “ponekad saopštava da je sinhronizovan, iako je par hiljada blokova iza od najnovijeg bloka.” Autori tvrde da bi se navodna greška mogla eksploatisati pod određenim okolnostima, ali takođe navode da “nije verovatno” da će se desiti.

U januaru, BitMex je objavio istraživanje u kome se otkriva da je kombinovana vrednost svih tokena koji su analizovani projekti skupili za svoje timove otišli od 24,2 milijardi dolara do samo 5 milijardi dolara.

BitMEX je izjavio da je kripto tržište 2018. koje je u padu, učestvovalo sa 54% gubitaka, zajedno sa 1,5 milijardi dolara transfera na spoljne adrese, kao i drugi faktori koji su doveli do manje vrednosti projekata. Izveštaj je takođe naglasio da je najviša istorijska kombinovana vrednost svih tokena koju kontrolišu timovi, veći od 80 milijardi dolara, koristeći najvišu cenu svakog tokena.


Pripremio: Marko Mihajlović