Tržište inicijalne ponude novčića (ICO) će se oporaviti za “18 meseci” što će uticati na brz oporavak itirijuma (ETH), kako je izjavio izvršni direktor BitMEX-a Artur Hejs za Cointelegraph 26. decembra.

BitMEX je berza, na kojoj se trguje kriptovalutama, sa sedištem u Hong Kongu koja je postala jedna od najvećih trgovinskih platformi na svetu.

Govoreći u intervjuu, Hejs predviđa povratak stabilnosti ICO-a.

“Primarna upotreba itera je vezana za ICO projekte. Međutim njihovo trgovanje je trenutno “mrtvo”, i dodao:

“Kada se pojave novi projekti, iter će se brzo oporaviti. Kada se ICO tržište povrati, iter će biti na 200 dolara. Vreme koje se predviđa za oporavak ICO-a je od 12-18 meseci.”

Hejs je dodao komentare na račun današnjeg trgovanja kriptovaluta koje je “retko kad stabilno”, nakon što se u jednom periodu ETH/USD udvostručio za nedelju dana i vredi 129 dolara.

U narednih 12-18 meseci, Hejs takođe predviđa da će stejblkoini biti u centru pažnje pre nego što ICO ponovo stupi na scenu.

“Security tokeni i stejblkoini će se pokazati primamljivim za investitore u 2019. godini”, nastavio je.

“Iako je osnovni cilj investitora sada teško ostvariti, oni će se u ovom periodu opredeliti za nešto što će im biti karta za lako sticanje bogatstva.”

Hejs nije tačno precizirao hoće li tržište doživeti bum kao što je to bio slučaj 2017 godine.

Za kretanje bitkoina (BTC), Hejs je sugerisao okvir između 1.000 i 10.000 dolara. Neki izvori tvrde da će bitkoin ostvariti i višu cenu.

Prošlog vikenda, Džastin San, izvršni direktor platforme decentralizovanih aplikacija (DApp) tron (TRX), tvrdio je da je itirijum “uništio samog sebe”.

 

Pripremila: Marija Gvozdenović