Profesionalna trgovačka kompanija sa sedištem u Sjedinjenim Američkim Državama Trading Technologies International (TT) udružila se sa matičnom kompanijom za trgovinu kriptovalutama iz Hong Konga BitMEX kako bi ponudila svoje proizvode trgovcima kripto derivata. Prema saopštenju za medije TT-a objavljenom 17. aprila.

Kao što je navedeno u saopštenju za medije, partnerstvo je između TT-a i vlasnika BitMEX-a, HDR Global Trading. TT, koji nudi razne alate i usluge pristupa tržištu, sada će da ponudi svoje marketinške alate BitMEX trgovcima kroz svoju TT platformu.

Slično tome, TT trgovci će moći da trguju na BitMEX-u i sada će dobiti pristup njihovim kripto proizvodima.

"Očekujemo da će ovo partnerstvo da poveća obim trgovanja na BitMEX-u, ne samo kroz naše postojeće klijente koji žele pristup kriptovalutama, već i kroz nove korisnike koji žele da iskoriste profesionalni softver za trgovanje i uživaju u boljim iskustvima u trgovanju", kaže Rik Lejn, predsednik i izvršni direktor kompanije TT, komentarisano u saopštenju za medije.

"Ovo partnerstvo ne samo da će da proširi jedinstvene usluge BitMEX-a za zahtevne klijente Trading Technologies-a, već će da unaprediti našu zajedničku viziju pristupa vrhunskim kriptovalutama", izjavio je CEO BitMEX-a Artur Hejs.

Partnerstvo dolazi zahvaljujući impresivnim performansama za BitMEX, koji je sada druga po veličini kripto-trgovinska platforma po obimu u svetu.

Uprkos povremenim tehničkim poteškoćama oko iznenadnih kretanja cena bitkoina, kompanija je doživela održivu potražnju i nastavlja da proširuje svoj set fjučersa. Ove nedelje, Hejs je otkrio i planove za pokretanje opcije razmene u narednih 18 meseci.

Tržiste bitkoina je ojačalo, od prošlog meseca, Hejs je dodao da je predvideo da će BTC/USD ponovo da skoči na 10.000 dolara do kraja 2019. godine.

 

Pripremio: Nikola Mosurović