Platforma za trgovanje kriptovalutama BitMEX je obavestila korisnike da se “odmah” oslobode svojih SegWit2x bitkoina nakon budućeg forka.

U najnovijoj objavi na blogu, BitMEX je opisao SegWit2x novčić kao “shitcoin” (bezvezni novčić). Ranije ovog meseca su naznačili da su protiv svih budućih hard-forkova.

“Onaj ko proda prvi će proći najbolje”, savet je u vezi bilo kog lanca koji ne podržava razvojni tim bitkoina.

“Na dan forka (očekuje se da će biti oko 20. novembra), dobićete B2X novčić u odnosu 1:1. Ove B2X novčiće bi trebalo odmah prodati za dolare. Istovremeno, fjučerse treba trgovati sa popustom ili negativnom osnovom.”

BitMEX je potvrdio da neće uvrstiti nikakve 2x novčiće u svoju ponudu.

S obzirom na to da se datum hard-forka približava, primećuje se snažan konsenzus zajednice koja se protivi SegWit2x forku, a koji se ogleda u skorašnjem skoku cene bitkoina.

Bobi Li, generalni direktor menjačnica BTCC, je organizovao anketu o tome zašto je bitkoin iznad 6.000 dolara, a odgovori su u glavnom u vezi sa nedovoljnom podrškom SegWit2x forku.

 

BitMEX smatra da većina bitkoin menjačnica neće kreditirati korisnike sa 2x bilansom.

U međuvremenu, menjačnica HitBTC je ponudila SegWit2x fjučers ugovore, dok je Xapo potvrdio spremnost da preimenuje 2x lanac u BTC ukoliko stekne većinsku podršku.