Kontroverzni kripto procesor plaćanja BitPay se suočava sa još jednom PR noćnom morom nakon što je kompanija odbacila donaciju u iznosu od 100.000 dolara za dobrotvornu organizaciju Prašume Amazonije.

Amazon Watch nije uspeo da prođe interne provere BitPay-a

Prema pritužbi na društvenim mrežama kompanije Amazon Watch, organizacije koja želi da podrži ekologiju i autohtonu populaciju amazonske prašume, plaćanje nije uspelo da prođe interne provere BitPay-a.

Donator je želeo da pomogne da se suzbiju ogromni požari u Amazoniji, sugeriše dobrotvorna organizacija, ali nije mogao da izvrši plaćanja u bitkoinu (BTC).

Zvaničnici su pokušali da kontaktiraju BitPay, ali nisu dobili odgovor.

“Želimo da kontaktiramo ovu osobu kako bismo rešili ovo pitanje, ali nemamo način da to učinimo. Potrebna nam je vaša pomoć, što pre. Hvala vam”, apelovali su na Tviteru.

Razlog za blokiranje je navodno taj što je maksimalni limit plaćanja Amazon Watch-u postavljen na ispod 100.000 dolara. Nakon što je BitPay savetovao osoblje da to promeni, rekli su da je nemoguće automatski i da moraju da podnesu zasebnu dokumentaciju.

Developer: Otkačite BitPay, idite na otvoreni kod

Ova epizoda dodatno podstiče sumnju u reputaciju koju je BitPay stekao poslednjih godina. Drama je uključila promociju altkoina bitkoin keš (BCH) kao alternativu bitkoinu, zajedno sa podrškom za druge disruptivne ideje i tehnička pitanja zbog kojih je kompanija izgubila nekoliko značajnih klijenata.

Nekoliko bitkoin novčanika je kompatibilno sa računima BitPay-a, što korisnicima zadaje dodatnu glavobolju.

Osetivši ironiju treće strane koja postavlja veštačka ograničenja na otvorenu i decentralizovanu bitkoin mrežu, softverski inženjer Alen Kaul je apelovao na Amazon Watch da odustane od BitPay-a i koristi otvoreni kod.

Preporučujući BTCPay, dobrotvorna organizacija je obećala da će razmotriti Kaulov savet. Prošle godine je slična situacija dovela do toga da je američki turistički agent CheapAir prihvatio BTCPay, istovremeno odustajući sa prezirom i od BitPay-a i od kooperanta Coinbase-a.