Viši izvršni direktor u BitPay-u, procesoru kripto plaćanja, je rekao za Blumberg 29. maja da će bitkoin (BTC) samo proširiti svoju sadašnju cenu.

Govoreći u intervjuu za Blumberg TV, glavni kreativni direktor kompanije, Soni Sing, rekao je da poslovni interes i prihvatanje kriptovalute podstiče prodaju na tržištu.

“Počinjete da shvatate da ove valute imaju realne slučajeve upotrebe širom sveta, i to čini ljude zaista uzbuđenim jer mogu da vide svetlo na kraju tunela za ove slučajeve upotrebe”, rekao je za Blumberg.

Sing je mislio na predstojeće kripto projekte korporacija, uključujući Fejsbuk i Fidelity Investments, kao i postojeće poteze kao što su JPMorganov JPM Coin i provajder telekomunikacija AT&T koji sada prihvata bitkoin za plaćanja koristeći BitPay.

Kako sve više planova postaje stvarnost, bitkoin može samo profitirati od povećane izloženosti i mejnstrim dominacije, istakao je on. Za regulatore, dvostruki standard koji favorizuje privatnu kriptovalutu, ali zabranjuje decentralizovanu, sada je nemoguć, rekao je Sing.

“Kako će regulator pokazati da je JPMorgan u redu, ali bitkoin i itirijum nisu?” Nastavio je.

Sing je izjavio:

“Biće teško. Oni će morati da naprave klasifikaciju: ‘digitalne valute - to su pravila oko svih digitalnih valuta’. I to je ono što industrija čeka - da ima propise koje možemo slediti i pridržavati se kako bismo dokazali da je sve legalno na jedan organizavan način.”

Dok je JPM Coin u stvari dobio kritičku recepciju od industrije kada je lansiran ranije ove godine, Fejsbuk je ostao nesiguran u pogledu svojih planova, dok nepotvrđeni medijski izveštaji nagoveštavaju da će samo ciljati plaćanja od 2020. godine i eventualno nositi ime "GlobalCoin".

Izveštaj od ove nedelje, međutim, upozorio je da bi cirkulacija takve interne kriptovalute mogla da se suoči sa različitim preprekama među korisničkom bazom od nekoliko milijardi ljudi.