Glavni poslovni službenik (COO) globalnog procesora za kripto plaćanje BitPay je predvideo da će bitkoin (BTC) dostići cenu od 15 do 20 hiljada dolara do kraja 2019. godine. COO Soni Sing je napravio ovu prognozu tokom intervjua sa Blumbergom 22. novembra.

Usred opadajućeg tržišta – sa smanjenjem cene bitkoina za 32% u odnosu na prošli mesec – Sing je rekao da očekuje da će sledećeg velikog povećanje cena biti kada glavni giganti finansijskog sektora kao što su Fidelity i Intercontinental Exchange (ICE) lansiraju svoje investicione produkte bazirane na kriptu sledeće godine.
Ulazak ovih finansijskih giganta u kripto prostor će katapultirati cenu bitkoina između 15 i 20 hiljada dolara do kraja 2019 godine, Sing je rekao novinarima.

Pored lansiranja kripto proizvoda od strane tradicionalnih finansijskih subjekata, Sing je ukazao na strukturne promene u samom kripto tržištu, sa odlučnim kompanijama kao što je američka kripto berza i provajder novčanika Coinbase i kripto banka Silvergate koja se sprema za moguće početne javne ponude (IPO).

Sing predviđa da će sledeće godine biti “uzbudljivog” trenutka: lansiranje kripto berzanskog fonda (ETF) od strane kompanije poput “Blackrock-a” ili Fidelity proizvoda koji će energizovati prostor dok se tradicionalni igrači guraju protiv “Bitpay-a i Coinbase-a” ovog sektora.

Međutim, Sing je napravio čvrstu razliku između bitkoina i altkoina, tvrdeći da:

Postoji danonoćna razlika između bitkoina i svega ostalog. Bitkoin je dominantna gorila, on je taj koji ima masovni efekat mreže… onaj oko koga tradicionalni finansijski subjekti prave svoje produkte. Ostali (kripto imovina) (...) Ne znam šta će se njima desiti.”

Opažajući da je “ICO tržište poprilično mrtvo trenutno,” Sing je takođe predložio da znaci povećane intervencije od strane američke Komisije za hartije od vrednosti i berze (SEC) nije dobar znak za budućnost token prostora.

U jednom intervjuu ovog septembra, Sing je predstavio široko sličan argument da su kripto tržišta na pragu određenog “odlučujućeg trenutka” koji će doći sa velikim ulaskom na tržište velikih institucionalnih investitora, koji će “postati stvarni” u 2019. Godini.

 

Pripremio: Marko Mihajlović