Prema Nejcu Kordiču, suosnivaču i direktoru Bitstamp-a, njihov tim radi na dodavanju podrške za LedgerHQ i BitcoinTrezor wallet-e. Vasja Zupan, šef razvoja Bitstamp-a, potvrdio je te informacije.

Zupan objasnio za Cointelegraph da će koristiti pilot program kako bi testirali reakcije korisnika menjačnice. Proširenje će uključivati dodavanje drugih wallet-a. I Ledger i Trezor imaju za cilj omogućavanje sigurnijih transakcija.

Zašto Ledger i Trezor?

Na to pitanje, Zupan je odgovorio:

“Jer čitava poenta bitkoina je da budete sami svoja banka. Menjačnice su konstantna meta hakera jer čuvaju velike količine bitkoina. Nekada hakeri uspeju u svojoj nameri i za sobom ostavljaju velike štete. Primetili smo povećano korišćenje hardverskih wallet-a u kombinaciji sa našom menjačnicom. Iz tog razloga, želimo da našim korisnicima olakšamo korišćenje usluga menjačnice.“

Šta dalje očekivati?

Bitstamp u mnogome zavisi od svojih korisnika, odnosno od njihovih potreba. Prihvaćenost usluge odlučiće šta će biti sledeći korak. Ukoliko se javi inicjalna potražnja korisnika za integracijom hardverskih wallet-a, kompanija će ih implementirati.

Zupan je o petogodišnjici Bitstamp-a, koja je proslavljena ove nedelje, izjavio:

“Nakon našeg obaveštenja o budućoj integraciji hardverskih wallet-a, reakcija bitkoin zajednice je ohrabrujuća. To potvrđuje da postoji realna potreba za takvom uslugom."