Evropska kripto berza Bitstamp je imenovala bivšeg izvršnog direktora Coinbase-a za šefa operacija u Sjedinjenim Državama, izveštava Financial Magnates 8. maja.

Bitstamp, koji ulazi u 50 najboljih platformi za kripto trgovanje po dnevnom obimu trgovanja, angažovao je Hantera Mergarta da proširi svoje poslovanje u SAD, nakon nedavnog preuzimanja licence za virtuelnu valutu od finansijskog regulatora države Njujork.

Mergart će se nalaziti u Njujorku i fokusiraće se na rad sa novim i postojećim klijentima Bitstamp-a – posebno sa ciljem na institucionalne klijente - navodi se u izveštaju.

Bitstamp-ov novi šef operacija u SAD-u nedavno je obavljao funkciju šefa trgovanja u vodećoj američkoj kripto berzi i kripto novčaniku Coinbase. Mergart ima dugogodišnje iskustvo u tradicionalnim finansijskim institucijama kao što je globalna kompanija za finansijske usluge Barclays i institucionalna finansijska kompanija RBC Capital Markets.

Bitstamp-u je sredinom aprila odobreno licenciranje virtuelne valute, poznato kao BitLicense, od strane Odeljenja za finansijske usluge u Njujorku. Kupovina licence omogućila je Bitstamp-u da omogući investitorima sa sedištem u Njujorku da kupuju i prodaju bitkoin (BTC) i druge virtualne valute za američke dolare i obrnuto.

Juče, Bitstamp je objavio redizajn svoje veb stranice, tvrdeći da nudi platformu koja je jednostavnija za korišćenje.

Krajem aprila, izveštaj je otkrio da SAD ima najveći udeo u posetama platformama za razmenu kriptovaluta na globalnom nivou, sa oko 22 miliona poseta koje dolaze od američkih korisnika.


 

Pripremila: Majda Petrović