Torent P2P klijent BitTorrent objavio je da je njegov izvorni token, BitTorrent Token (BTT), zasnovan na TRON protokolu, sada podržan od strane CoinPayments-a. Vest je podeljena sa kompanijom Cointelegraph u saopštenju za medije 7. februara.

Kao što je objavljeno, BitTorrent je u januaru lansirao svoj BTT token - prvi korak u tokenizaciji svog ekosistema za deljenje sadržaja, otprilike šest meseci nakon što je kompanija preuzeta od strane decentralizovanog internet startupa TRON.

Prema današnjem saopštenju za medije, BitTorrent već sarađuje sa CoinPayments-om na podršci za TRON (TRX), Bitkoin (BTC) i Binance Coin (BNB) plaćanja za premium usluge. Uz dodatak BTT podrške, korisnici sada mogu navodno da koriste token za plaćanje pretplata za BitTorrent i µTorrent Pro, koje nude konverziju datoteka, HD kvalitet streaminga i zaštitu od zlonamernog softvera.

Justin Sun, osnivač TRON-a i izvršni direktor BitTorrenta, razjasnio je pravac za tokenizaciju BitTorrent ekosistema, navodeći da je partnerstvo sa CoinPayments-om pokušaj da se "napravi BitTorrent (BTT) likvidnost na onlajn tržištu pre nego što se [token] potpuno integrišu u naše desktop i mobilne proizvode.”

Ovog leta će se, kako se izveštava, BTT blokčein aplikacija "BitTorrent Speed" predstaviti kao deo BitTorrent-ovog Windows µTorrent Classic klijenta. Prema BitTorrent sajtu, aplikacija će omogućiti korisnicima da razmene BTT za “seeding” i “bandwidth” opseg kako bi podržali brže preuzimanje.

BitTorrent - prvi put kreiran 2004. - tvrdi da ima preko 100 miliona korisnika na svojoj postojećoj decentralizovanoj p2p mreži.

Kako je objavljeno, mapa puta za TRON i BitTorrent-ovu međusobnu integraciju nazvana je “Project Atlas”, čiji je cilj stvaranje decentralizovane platforme za distribuciju sadržaja korištenjem kriptovaluta.

U vreme pisanja vesti, TRON (TRX) je rangiran kao osma po veličini kriptovaluta po tržišnoj kapitalizaciji i trguje se na oko 0,0258 dolara, što je za 0,25% više na dnevnom nivou, prema podacima sa CoinMarketCap-a.

 

Pripremio: Nikola Mosurović