Prodaja BitTorrent tokena (BTT) na Binance Launchpad platformi okončana je 28. januara, prikupivši 7,1 miliona dolara sa prodajom 50 milijardi tokena za manje od 15 minuta. Binance je objavio zaključak prodaje u službenom blogu.

BitTorrent je protokol za peer-to-peer deljenje fajlova, koja omogućava korisnicima da distribuiraju fajlove kao što su muzika ili video putem interneta.

BTT je baziran na Tron TRC-10 tokenu, i koristiće se na platformi za "transakcije u računarskim resursima deljenim između BitTorrent klijenata i svih ostalih korisnika i pružaoca usluga."

BitTorrent tokeni su prodati u dve istovremene sesije na Binance Launchpad-u, jednu za kupce koji koriste Binance-ov lokalni token, Binance Coin (BNB), a drugi za kupce koji koriste Tron (TRX). Svaki token je koštao 0,00012 dolara u skladu sa podacima o prodaji objavljenim na internet stranici Binance.

Prema saopštenju direktora Tron-a i osnivača Džastina Suna, „To je zvanično: Na BNB-u, svih 23,76 milijardi BTT-a je prodato učesnicima u prodaji u roku od 13 minuta i 25 sekundi. U međuvremenu, na Tron sesiji, svih 35,64 milijardi BTT prodato je u roku od 14 minuta i 41 sekundi. "

Binance-ov osnivač i izvršni direktor Čangpeng Žao naveo je da bi se prodaja završila mnogo ranije, da se tehnička pitanja nisu pojavila na Launchpad veb stranici. Oko 3:20h  Žao je tvitovao da su “Obe sesije završene. Trebalo je oko 18 minuta, zbog problema sa sistemom, inače bi trajalo 18 sekundi. Potražnja je bila astronomska."

BitTorrent Speed, sistem koji će integrisati BTT token zasnovan na Tronu u popularnom µTorrent Windows klijentu, navodno će biti lansiran do leta.

 

Pripremio: Nikola Mosurović