Decentralizovani protokol za deljenje datoteka BitTorrent-a BitTorrent sistem datoteka (BTFS) lansirao je svoju glavnu mrežu. Projekat nastoji da postane ono što programeri opisuju kao "najveći i prvi skalabilni decentralizovani sistem za skladištenje".

Prema postu na blogu objavljenom 1. oktobra, BTFS je za ovu priliku objavio razne nove funkcije i izveo 3.000 novih nodova. Post je rezimirao:

"Kako se približava oktobar, s BTFS integrisanom u najveću svjetsku P2P mrežu, BitTorrent, BTFS je završio službeno predstavljanje glavne mreže, predstavljajući novu polaznu tačku za BTFS i veliki korak ka integraciji BitTorrent ekosistema."

BTFS obećava da će biti od koristi za 100 miliona BitTorrent korisnika

BitTorrent je najavio BTFS krajem maja, neposredno pre kupovine od strane decentralizovane blokčein platforme Tron. Post na blogu objašnjava kratkoročne planove protokola:

"Očekuje se da će ova integracija biti završena 2020. godine. U međuvremenu, BTFS će takođe biti integrisan sa BitTorrent-om kako bi pružao mrežne usluge za više od 100 miliona korisnika."

Kako je nedavno objavio Cointelegraph, vodeća berza kriptovaluta Binance objavila je 30. septembra da uklanja trideset trgovinskih parova, uključujući jedan par sa BitTorrent-ovim tokenom BTT.