Sistem Bittorent-a, pod imenom BitTorrent Speed, koji će integrisati Tron-ov BTT token u popularnom µTorrent Windows klijentu, izlazi do kraja leta. Kompanija je to potvrdila u saopštenju za medije koje je podelio Cointelegraph 19. januara.

BitTorrent Speed će emitovati kripto token nagrade korisnicima koji dele sadržaj sa drugim korisnicima preko µTorrent mreže. Korisnici klijenta - koji broje preko 100 miliona prema BitTorrent-u - takođe će moći da plate za brža preuzimanja sa napomenutim tokenima.

Kompanija je takođe objavila da će nalozima izvan SAD-a token biti dostupan za kupovnu samo preko Binance Launchpad platforme.

BitTorrent je peer to peer (P2P) komunikacijski protokol za onlajn deljenje podataka, a istoimena kompanija ga održava. BitTorrent mreža je nalik bitkoinu u strukturi, jer obe podržavaju decentralizovanu razmenu informacija i nedostatak centralnog autoriteta.

Ranije ovog meseca, Cointelegraph je izvestio o pokretanju BTT tokena. Projekat je navodno deo šire ambicije BitTorrent-a da stvori decentralizovanu platformu za distribuciju sadržaja koristeći kripto.

Bivši glavni strateg BitTorrent-a, Sajmon Moris, tvrdio je u nedavnom intervjuu da Tron neće moći da upravlja količinom transakcija potrebnom za tokenizaciju BitTorrent-a.

Kao odgovor na Morisove tvrdnje, potparol Tron-a je privatno izjavio Cointelegraph-u:

“Moris izgleda da ima malo uvida u operativne planove BitTorrent-a od njegovog odlaska. Akcije i izvršenje će se pokazati glasnijim od reči nezadovoljnog bivšeg radnika.”

 

Pripremio: Marko Mihajlović