Američka berza kriptovaluta Bittrex je dovršila prebacivanje tetera (USDT) sa stejblkoina zasnovanog na OMNI protokolu na ERC-20 standard na Itirijum mreži.

Iz Bittrex-a su objavili 5. avgusta da su USDT depoziti i povlačenja sada omogućeni. Berza je privremeno prekinula depozite i povlačenja tokom prebacivanja.

“Brže, jeftinije i više interoperabilnih transfera”

Iz Bittrex-a su prvobitno najavili da će menjati protokole 25. jula. S tim potezom Bittrex nastoji da svojim korisnicima omogući brže, jeftinije i interoperabilnije transfere USDT-a. Konkretno, berza će sniziti naknade za povlačenje na 1 USDT. U najavi se dalje objašnjava:

“Jednom kada se zamena završi, svi USDT sa OMNI mrežnih adresa se više ne mogu slati na Bittrex, a USDT sa Bittrex naloga ne mogu se slati na OMNI mrežne adrese.”

Iz Bittrex-a napominju da će ponovo omogućiti USDT novčanik nakon što berza i tim iz Tetera postignu dogovor da je migrcija zadovoljavajuća.

Migracije na druge blokčeinove

Vest se pojavila usled prelaska USDT-a na sajdčein bitkoinovog blokčeina. Prema saopštenju objavljenom 29. jula, teter se sada nudi i na Blockstream-ovom sajdčeinu Liquid Network.

Sredinom jula, kripto berza Huobi je najavila da će prebaciti svoj HUSD token iz sadašnjeg stejblkoin sistema u ERC-20 standard putem partnerstva sa kripto strartapom Stable Universal Limited i Paxos Trust Company.

Stable Universal će razviti novi ERC-20 token HUSD token, koji će biti vezan za američki dolar i čuvaće ga Paxos koji je regulisan od strane njujorškog Odseka za finansijske usluge. Huobi će biti prva platforma koja će ponuditi HUSD token.

Bittrex je 78. Najveća berza kriptovaluta po prijavljenom obimu trgovine u vreme pisanja vesti, pokazuju podaci sa CoinMarketCap-a.